Informacje dodatkowe
Waga | 250 g |
---|---|
gramatura | 250 g |
Nieczapla Coffee Roasters
45,00 zł
Kraj: Peru
Region: Huabal
Farma: Presbitero Herrera Tores
Gatunek: Arabica
Odmiana: Catuai
Wysokość upraw: 1600 m.n.p.m.
Obróbka: natural
Profil: tropikalne owoce, kiwi, kakao
Poziom palenia: jasny (metody alternatywne, nieciśnieniowe)
Punktacja wg SCA: 87,5
3 hektarowa farma zlokalizowana w okolicach miasteczka San Francisco w dystrykcie Haubal. Rządowe starania mające na celu podniesienie wiedzy, a zarazem jakości uprawianej kawy sprawiają, że warto przyjrzeć się z uwagą na kawy peruwiańskie.
Kawa pochodząca z upraw Presbitero Herrera Torres poddawana jest procesowi 12h prefermentacji z wiśnią, a następnie miąższ jest usuwany i ziarno fermentuje w zbiornikach fermentacyjnych przez kolejne 24h. W następnym kroku kawa jest myta, rozpraszana na brezentowych matach i suszona w Słońcu przez 10-15 dni. Efekt?
Kompleksowy smak owoców tropikalnych i kiwi, orzeźwiający delikatny kwasowo-przyprawowy niuans tamaryndu, gałki muszkatołowej i imbiru oraz złożona warstwa słodyczy.
Mamy dla was 69kg tej kawy.
UWAGA! WAŻNE!
Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.
Brak w magazynie
Waga | 250 g |
---|---|
gramatura | 250 g |