Kraj: Kolumbia Region: Cauca Farma: Finca El Paraiso Diego Bermudez Gatunek: Arabica Odmiana: Castillo Wysokość upraw: 1960 m.n.p.m. Obróbka: semi-washed with special fermentation (Double Anaerobic Thermal Shock washed – Rose Tea) Profil: malina, liczi, róża Poziom palenia: jasny (metody alternatywne, nieciśnieniowe) Punktacja wg SCA: 88,25
UWAGA! WAŻNE!
Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.
UWAGA! MAGAZYN PUSTY. ZAMÓWIENIA ZAWIERAJĄCE TĄ KAWĘ BĘDĄ WYSYŁANE PO PIĄTKOWYM WYPALE (20.10.2023)